Про школу PDF Друк e-mail

Найкраща школа для творчості!!!

 

Структура  2023/2024 навчального року

1 вересня – свято День знань

перший семестр з 01 вересня до 22 грудня 2023 року;

другий семестр з 08 січня до 31 травня 2024 року;

31 травня 2024 року – свято Останнього дзвоника

 

осінні канікули з 23 по 29 жовтня 2023 року;

зимові канікули з 23 грудня 2023 року по 07 січня 2024 року;

додаткові канікули для перших класів з 19 по 25 лютого 2024 року;

весняні канікули з 25 по 31 березня 2024 року.


Почався новий 2023-2024 навчальний рік 

Новій українській школі (НУШ) - нове освітнє середовище: мобільні парти, зручні відкриті шафи, інтерактивна підлога, мультимедійні дошки, ноутбук і принтер для вчителя, комплекти Lego, фліпчарти, стенди для змінної виставки.

 

Інтер’єр та облаштування класів сформовано насамперед заради розвитку учнів. Для комфортного перебування дітей у школі створено дієве освітнє середовище з відповідним дизайном, якість якого має безпосередній вплив на мотивацію до навчання.

 

Здійснено поділ в навчальних кабінетах на осередки для різних видів роботи та відпочинку учнів (осередки навчання, читання, зберігання наочності та навчальних матеріалів, експозиції, робоче місце вчителя тощо). У класах є незмінні стаціонарні осередки: це робоче місце вчителя, основна класна дошка, ємності для зберігання навчальних матеріалів – як обмеженого доступу, так і відкриті для учнів. Гнучкість дизайну забезпечується через мобільні робочі місця (меблі різних ростових груп, наявність підставок для приладдя на стільниці, заокруглені кути стільниць, спинок та сидінь) для індивідуальної, групової та колективної роботи (не лише столи та стільці, але й пуфи для сидіння). Мобільні елементи облаштування класу забезпечують гнучкість, можливість швидкої реорганізації. 

 

Усі кабінети школи обладнані засобами навчання необхідними для реалізації освітньої програми та забезпечення освітнього процесу, оснащені інтерактивними дошками, ноутбуками, телевізорами, проекторами.

 

У кожному класі є ігрова зона з дидактичними та розвивальними іграми, іграшками, що створює максимально позитивну атмосферу. Проводяться ранкові кола. Діти діляться один з одним своїми враженнями та настроєм, обирають разом з учителем теми, які вчитимуть упродовж дня, тижня. Учні в захваті від ранкових зустрічей, які мають гарний емоційний вплив на дітей, спрямовані на розвиток співпраці, формування довірчих стосунків, комунікативної компетентності (вміння дружити, вибачатися, вирішувати конфліктні ситуації тощо).

 

Наявні гардероби для двох класів, діти мають визначене місце в шафках для верхнього одягу, взуття та спортивної форми.

 

Навчальні кабінети забезпечені комп’ютерною технікою, наявний Інтернет у приміщеннях школи, є Wi-Fi зони для учасників освітнього процесу. Комп’ютерний клас відповідає сучасним вимогам. Зі здобувачами освіти інформаційні заходи щодо безпечного використання мережі Інтернет проводяться під час уроків інформатики. 

 

Належна увага приділялася створенню безпечного інклюзивного освітнього середовища. Облаштовано інклюзивно-ресурсну кімнату, в якій наявний інвентар для координації рухів, в сучасних меблях розташований дидактичний матеріал для розвитку дрібної моторики рук та розвитку зв’язного мовлення.

 

Бібліотека є структурним підрозділом закладу освіти, який здійснює бібліотечно-інформаційне, культурно-просвітницьке забезпечення освітнього процесу. Вся робота бібліотеки проводиться відповідно плану роботи закладу, у тісному контакті з педагогічним колективом. Проводиться щоденна видача літератури на абонементі і в читальному залі, індивідуальна робота з читачами під час видачі літератури, допомога у виборі книг, надається допомога при підготовці до шкільних заходів (педради, батьківські збори, предметні тижні, виховні заходи тощо), щорічно бібліотека забезпечує підручниками всі класи школи. 

 

Актова зала, де проходять різноманітні заходи, шкільні свята, облаштована в сучасному стилі. Спортивна зала забезпечена навчальним обладнанням та інвентарем для рухливих ігор та спортивних свят. Їдальня, де харчуються 3 рази на день за графіком здобувачі освіти, складається з 2 залів. 

 

Учні школи забезпечуються дворазовим повноцінним харчуванням, медичним обслуговуванням, заходами оздоровчого спрямування.

 

На території закладу облаштований спортивний майданчик для гімнастичних вправ та рухливих ігор. 

 

З метою формування особистості-патріота України та з метою забезпечення умов для самореалізації дитини, відповідно до її здібностей, можливостей та нахилів, організована робота гуртків оздоровчого та творчого напрямку: «Моє здоров’я», театральний, ляльковий театр, «Сучасний танець».

 

Організація освітньої діяльності дає можливість зробити період перебування дитини в школі бажаним та цікавим. 

 

З 1 вересня 2023 року школа організувала очну (денну) форму здобуття освіти, з урахуванням забезпечення укриттям всіх здобувачів освіти та працівників, які перебуватимуть під час сигналу цивільного захисту «УВАГА ВСІМ!» у закладі освіти відповідно до акту оцінки об'єкта найпростішого укриття школи №310 та укладеного договору зі школою №54, яке розташоване у радіусі 500 м від школи.

 

Розроблено чіткий алгоритм реагування/поведінки, неодноразово перевірено знання цих правил та алгоритму дій усіма учасниками освітнього процесу. Відпрацювано евакуацію з кожного приміщення спочатку педагогами, а потім проводилися тренування з учнями, обговорення правил поводження під час повітряних тривог, евакуації, перебування у сховищі /укритті.

 

Система роботи в школі І ступеня № 310 «Творчість» м. Києва спрямована на забезпечення рівного доступу кожного учня до якісної початкової освіти; створення умов для розкриття можливостей та талантів кожного.

 


 

 

Правила для здобувачів освіти    


ОСВІТНЯ  ПРОГРАМА

школи І ступеня №310 «Творчість»  м. Києва

НА  2023-2024  Н.Р.

https://docs.google.com/document/d/1V4HY9DFa5R5cGFzViboPiqddyqAH3NgY/edit?pli=1

1-2 класи НУШ

https://docs.google.com/document/d/1cZFC4emORz38sE60vaRx-FkZNpkuHRum/edit 

3-4 класи НУШ

https://docs.google.com/document/d/1YA1APd9OzK3voIfdhuKFvLGq6W85PuF5/edit


Навчальний план

https://docs.google.com/document/d/1EV70fjelt87R0FM66TEgZV4_BvZFmwat/edit